Wat is Osteoporose.

 volksziekte nummer 3.??

Tot 15 april 2024 een osteoporose test nu met korting nu € 45,00 i.p.v.€ 50,00 in 30 minuten krijg je uitleg en advies.

Osteoporose is een ander woord voor botontkalking of ‘broze botten’. Osteoporose betekent: poreus bot of bot met gaten. Het is een ziekte die de dichtheid en de structuur van het bot aantast. Door osteoporose verliezen de botten aan stevigheid en breken ze veel sneller dan normaal. 

Verhoogde risico bij het gebruikt van gebruik van o.a. corticosteroïden, slaaptabletten, antidepressiva, cholesterol verlangende medicijnen, koffie, alcohol, roken.

Breng gerust je zus vriendin of collega mee.

Bij een consult voor je overgangsklachten voor een gereduceerde prijs, € 20,00 even als een cholesterol test.<niet mogelijk bij de intake>

De gevolgen van osteoporose

De gevolgen van osteoporose zijn heel serieus. Door verlies aan botmassa worden wervels minder sterk en kunnen ze het gewicht van het lichaam uiteindelijk niet meer dragen, ze ‘zakken in’. Dan zie je dat iemand krommer en kleiner wordt. Wervelinzakkingen kunnen behoorlijke (rug)pijn veroorzaken. Ook kunnen, door een ogenschijnlijk kleine val of lichte stoot, plotseling botten breken. Botbreuken zijn op zich al vervelend, maar door osteoporose genezen ze ook minder snel. Direct aan de ziekte osteoporose kunt u niet overlijden, maar aan de gevolgen ervan wel: van de mensen die een heup breken, overlijdt vijfentwintig procent binnen een jaar.

Het voorkomen van osteoporose

Het is echt belangrijk om op tijd de juiste maatregelen te nemen tegen osteoporose. Door de juiste voeding, voldoende beweging en de juiste medicatie kunt je osteoporose tegengaan. Van osteoporose merkt je in het begin niet veel: het doet geen pijn en u heeft geen klachten.