Moe tijdens je overgangsjaren?

Neem maatregelen tegen moeheid! Bedenk wat jou past en wat het je waard is om aan te werken als voornemen. Voornemens die je aan andere mensen vertelt………….. houden langer stand! Help elkaar en neem maatregelen tegen moeheid. Niet alleen als je in de overgang bent. In de overgang verandert er zo veel in je lichaam, dat energie kost en je je moe kunt voelen. Je lichaam is onderweg naar een volgende fase in je leven, en dit kun je in ieder geval doen.

Tips tegen moeheid (in de overgang)❤️menstrueer je nog? Houd je cyclus bij en leer in welke periodes jouw lichaam meer rust nodig heeft, en neem die ook slaap 6 tot 10 uur per nacht🚭stop met roken🥂drink geen alcohol💉gebruik geen drugs🏊🏽‍♀️beweeg voldoende (sporten, wandelen, fietsen)🕯️gebruik ’s avonds geen telefoon of computerscherm (vermijd blauw licht)💕verlaag je stressniveau (meditatie / mindfulness / yoga oefeningen)☕️vermijd cafeïne (koffie, thee, cola, energydrank )🛏️maak van je slaapkamer een heel fijne plek om te zijn⏰zorg voor regelmaat in bedtijden, slaap hygiëne en een bed routine. Slaapklachten zijn voor vrouwen in de overgang soms net dat laatste zetje dat ze niet nodig hebben in een zware tijd. Goed slapen is belangrijk. Wat in jouw goede voornemen maakt 2024 tot een jaar waarin je (weer) uitrust in je slaaptijd? Praat erover, kom op consult, vraag hulp. Blijf er niet mee rondlopen. Slaap is belangrijk. Maak een afspraak voor en consult liefst in de praktijk, woon je te ver kan het zeker ook per video