Stoptober stoppen met roken .

Nee toch, stoppen er mee!

Oktober borstkanker maand en stoptober. Welk item vind jij belangrijker? Rook je dan stopt de menstruatie gemiddeld 2 jaar eerder en dat is niet fijn voor je lichaam. .Ook ervaar je meer klachten. Beide onderwerpen komen ook aan bod tijdens een van de consulten.

Wil je minder klachten en ouder worden met zo min mogelijk klachten, dan is je gezondheid je vriend. En je vriend geef je alleen het beste, toch? Daarom nieuws over roken en drinken.

Wat geen nieuws is; Iedereen weet dat roken en alcohol je gezondheid in de weg staan.

Wat misschien wel nieuws voor jou is; Wist je bijvoorbeeld dat vrouwen die roken, eerder in de overgang kunnen komen? Dit geldt helaas ook voor allerlei nieuwe soorten tabak achtingen.

De gezondheidseffecten van roken en alcohol drinken zijn voor vrouwen anders dan voor mannen.

Nog een keer op een rijtje:
> Elke dag die je eerder stopt met roken, levert je meteen gezondheidswinst op. Makkelijk is het niet om die rookwaren te laten staan. Er zijn inmiddels wel voldoende effectieve manieren bekend en je kunt hulp verwachten van je zorgverzekering als je stopt.

> Elke dag waarop je niks drinkt is direct van invloed op je gezondheid. Ook stoppen en minderen met alcohol is lastig, net als roken, maar ook hierbij geldt dat je hulp kunt vragen en zult krijgen.

Algemene tips voor stoppen roken/drinken

❤️Minderen is een eerste stap, zorg wel dat je binnen korte tijd het uiteindelijke doel (stoppen) kunt halen.
❤️Noteer alle winsten voor jezelf van stoppen op een groot papier en hang dat in het zicht. Heb je het lastig, help jezelf door te kijken
❤️Zoek steun van anderen, mensen die je door en dun zullen steunen met wat jij belangrijk vindt
❤️Alle verleidingen de deur uit, koop niks meer. Trap niet in de val van nieuwe producten van dezelfde oude tabaksfabrikanten. Vapen of Non-burn/onverhitte tabak.
❤️Vier je successen! Koop een cadeau voor jezelf. Vier een feestje met de heerlijkste vruchtenfizz, muziek en gezelligheid (zonder rook en drank)

*Gebruik jij stoptober om ook te stoppen met roken?*