Arbeidsverzuim tijdens de overgang

Afbeelding: pixabay.com

Is jouw bedrijf al “Overgangsproef”?

Nu in 2023 staan er weer een aantal voorlichtingen avonden en middagen gepland, fijn dat jullie werkgevers oog hebben voor de overgang .

2020 waren de voorlichting bijeenkomsten door Covid-19 afgelast.

2021 ben ik weer gestart in november was de eerst avond gepland groep van 12 enthousiaste vrouwen

Maar ik heb vertrouwen in 2022 om de 7 openstaande lezingen/voorlichting avonden weer te kunnen verzorgen in de bedrijven.

Mannen werkte in 2021 gemiddeld 39.4uur en vrouwen 29,2 uur ,in 2013 werkte mannen 38.8 en vrouwen een fractie minder en wel 27.4 uur vaak zie je toch wel dat beide taken hebben in het huishouden maar de grootste taak licht nog steeds bij de vrouw.

Onderzoek heeft uitgewezen dat een derde deel van werkverzuim bij gezonde vrouwen tussen de 45 en 60 jaar wordt veroorzaakt door overgangsklachten.

Dit is de uitkomst van een onderzoek wat gehouden werd onder 300 Nederlandse vrouwen, allen werkzaam in de zorg (studie Drachten). De overgang betreft dus een grote groep vrouwen die participeren in het arbeidsproces.

Bedrijven en verenigingen kunnen mij vragen om workshops te organiseren op locatie, de mogelijkheid bestaat ook om op locatie spreekuur te houden..

Zo houden we samen vrouwen in het arbeidsproces.

U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen.